Sitis biedt diverse ondersteunende diensten aan binnen de zorg die een bijdrage leveren aan de maatschappelijke missie om zorg beschikbaar te houden. Sitis doet dit met name door het aanbieden van educatie en online instrumenten. Zo kan gedacht worden aan de HBO-geaccrediteerde opleiding Praktijkmanagement in de huisartsenzorg en aan het e-healthplatform Evie.

Opleiding Praktijkmanagement in de huisartsenzorg

De functie van praktijkmanager (onderverdeeld in Praktijkmanager A, B en C zoals beschreven in de handleiding FWHZ 2019) is sinds maart 2019 opgenomen in de Cao Huisartsenzorg. Onder andere door deze ontwikkeling heeft Sitis naast de Basisopleiding Praktijkmanagement in de huisartsenzorg (Praktijkmanager B), de éénjarige opleiding ontwikkeld op HBO-niveau (Praktijkmanager B/C).

Deze nieuwe opleiding is in september 2019 door CPION geaccrediteerd, zodat de praktijkmanager na succesvolle afronding een diploma op HBO-niveau ontvangt. Met deze accreditatie voldoet de éénjarige opleiding aan de eisen van de meeste zorgverzekeraars. Deze opleiding is overigens de enige in Nederland waar een praktijkmanager een diploma op HBO-niveau kan ontvangen, en opgenomen wordt in het SHO register! 

Incompany
De opleidingen Praktijkmanagement in de huisartsenzorg worden door Sitis naast individueel, ook regionaal (incompany) aangeboden. Dit is interessant wanneer regionaal inhoud en vorm wordt geven aan het vak van de praktijkmanager.

E-healthplatform Evie

Evie, dat staat voor ‘e-health voor iedereen’, biedt één relevante plek online waar alle zorg samenkomt. Evie helpt mee aan het breed toegankelijk, laagdrempelig en kwalitatief houden van de zorg door het toepassen van verschillende e-healthmogelijkheden.

Middels het landelijke platform is Evie voor iedere huisartsenpraktijk in Nederland beschikbaar. De platformen zijn veilig en gebruiksvriendelijk, en bieden online trainingen als ondersteunende behandelmogelijkheid voorafgaand, tijdens of na de behandeling van de cliënt. Het gehele (GGZ-)netwerk kan aan het platform deelnemen, waardoor een cliëntreis zo optimaal mogelijk wordt.

Voor en in de regio
Evie biedt ook regionale platformen, welke zijn ontstaan vanuit de ambitie om digitale instrumenten gezamenlijk als regio in te zetten. Evie zorgt hiermee voor de aangesloten regio’s voor één relevante plek online waar de digitale zorg van en voor die betreffende regio samenkomt. Dit met als doel om de optimale route van de cliënt te realiseren, wachttijden te verminderen of overbruggen en een betere samenwerking tussen zorgverleners te bevorderen. Door uiteindelijk alle (GGZ-)professionals op één online plek samen te brengen, kan sneller de juiste hulp op de juiste plek geboden worden en aan begeleid herstel gewerkt worden.

Onderdeel van PRO Groep

Sitis is een dochterorganisatie van PRO Groep. PRO Groep is sinds 2008 actief in de zorg en het moederbedrijf van Sitis, Praktijksteun en Robin

Waar we bij Sitis ons met name richten op de ondersteunende activiteiten in de zorg, levert Praktijksteun vanuit de POH-GGZ zorgverlening als basis, gecontracteerde zorg met regionale huisartsenorganisaties. Robin biedt daarnaast met name regionale capaciteitsoplossingen in de zorg. Denk hierbij aan personele inzet, maar ook aan een regionaal opleidingsplatform en de organisatie van een zij-instroomtraject.