Ga naar de inhoud

Sitis biedt ondersteunende diensten aan binnen de zorg die een bijdrage leveren aan de maatschappelijke missie om zorg beschikbaar te houden. Sitis doet dit op dit moment met name door het aanbieden van de opleiding Praktijkmanagement in de huisartsenzorg op meerdere niveaus.

Opleiding Praktijkmanagement in de huisartsenzorg

De functie van praktijkmanager is sinds maart 2019 opgenomen op 3 verschillende niveaus in de Cao Huisartsenzorg. Onder andere door deze ontwikkeling heeft Sitis naast de Basisopleiding Praktijkmanagement (7-daagse) in de huisartsenzorg gericht op Praktijkmanager B, de éénjarige opleiding Praktijkmanagement (12-daagse) ontwikkeld op HBO-niveau Praktijkmanager B/C.

De éénjarige (12-daagse) opleiding is in september 2019 door CPION geaccrediteerd, zodat de praktijkmanager na succesvolle afronding een diploma op HBO-niveau ontvangt. Met deze accreditatie voldoet de éénjarige opleiding aan de eisen van de meeste zorgverzekeraars. Deze opleiding is overigens de enige in Nederland waar een praktijkmanager een diploma op HBO-niveau kan ontvangen en opgenomen wordt in het SHO register! 

Op dit moment (voorjaar 2022) zijn wij bezig om onze opleiding NLQF-gekwalificeerd te krijgen zodat u als deelnemer via STAP Budget in aanmerking komt voor de nieuwe subsidieregeling van de overheid. Via onze website houden we u op de hoogte. Mocht u eerder vragen hebben, kunt u ons natuurlijk een mail sturen via

Incompany
De opleidingen Praktijkmanagement in de huisartsenzorg worden door Sitis naast individueel, ook regionaal (incompany) aangeboden. Dit is interessant wanneer regionaal inhoud en vorm wordt geven aan het vak van de praktijkmanager.

Onderdeel van PRO Groep

Sitis is een dochterorganisatie van PRO Groep. PRO Groep is sinds 2008 actief in de zorg en het moederbedrijf van Sitis, Praktijksteun, Robin en Evie