Past de basis- of éénjarige opleiding bij mij?
Waarom de opleiding volgen bij Sitis?
Instroomeisen
Ja, dat is mogelijk. Mocht u niet aan de basis-instroomeisen voldoen dan volgt een assessment, dit zijn een aantal vragen en opdrachten die je online beantwoordt. Het gaat er ons om dat u al acteert op hbo denk -en werkniveau en mocht dit het geval zijn, dan blijkt dit uit of de vragenlijst of het online assessment. Mocht er op basis van het assessment nog twijfel zijn volgt een (telefonisch) gesprek.
Ja dat kan, echter is het wel van belang een werkplek te regelen bij een praktijk. Tijdens de opleiding worden er namelijk verschillende opdrachten gegeven die op de praktijk dienen uitgevoerd te worden. Dit is niet een stageplek waarbij u een x aantal uur op de praktijk aanwezig dient te zijn, maar gewoon een huisartsenpraktijk waarbij u de opdrachten mag uitvoeren. Voorbeelden van opdrachten; op gebied van personeelszaken, financieel management (financiële cijfers van de praktijk niet noodzakelijk wel wenselijk), samenwerkingsvormen, declaratieproces, communicatie, kwaliteit, kosten baten analyse, verbeterplan maken etc.
Nee, onze opleiding is gericht op praktijkmanagers en is gebleken onvoldoende aan te sluiten op de verwachtingen van de praktijkhouder. Wij adviseren huisartsen de PROFclass van de LHV te volgen. “PROFclass is een post-specialistische opleiding op het gebied van praktijkmanagement, regievoering en ondernemerschap voor huisartsen, die hun management- en organisatievaardigheden willen ontwikkelen, verdiepen of verbreden.”
Betaling & vergoeding
Ja dat is mogelijk. Hierbij is het wel van belang dat de laatste termijn betaald is voor de laatste lesdag.
Onze éénjarige opleiding is door CPION geaccrediteerd op hbo-niveau en is hiermee een op hbo-niveau erkende opleiding. Hierdoor is deze opleiding een functiegerichte opleiding op hbo-niveau en ontvangen de studenten bij positief afronding hiervan een landelijk erkend diploma op hbo-niveau. Onze geaccrediteerde opleiding is geen 4-jarige bachelor opleiding. Per zorgverzekeraar zijn de eisen verschillend en bij de meeste zorgverzekeraars voldoet onze éénjarige opleiding aan de door hun gestelde opleidingseis. Bij twijfel adviseren wij om contact op te nemen met de preferente zorgverzekeraar van de praktijk. De inhoud van de opleiding sluit aan op de functiebeschrijvingen B en C zoals vermeld in de CAO Huisartsenzorg en heeft als uitgangspunt de competenties genoemd in het competentieprofiel van de NVvPM.
Inhoud opleiding
Ben jij doktersassistent of praktijkondersteuner en wil je praktijkmanager worden? Of ben je al praktijkmanager, maar wil je je nog verder verdiepen in je vak? We krijgen in beide gevallen regelmatig de vraag welke opleiding dan het beste bij je past. Klara Knapen, opleidingscoördinator (en zelf ook praktijkmanager), geeft je in deze blog het antwoord.
Wij leiden op tot praktijkmanager B en C, schaal 8 en 9. Als praktijkmanager A bent u overwegend operationeel bezig met managementtaken. Wij leiden de praktijkmanagers meer op aansturend, verantwoordelijk en zelfstandig niveau op, zodat ze een bijdrage kunnen leveren aan het tactisch en strategisch beleid van de organisatie. Ze krijgen een adviserende rol richting de huisarts en zijn (mede)verantwoordelijk voor het management in de praktijk.
Voor de 12-daagse en 6-daagse opleiding moet u denken aan een zelfstudie-belasting van 8 à 10 uur per lesdag. Bij de 7-daagse opleiding is dat ongeveer de helft.
Onze opleiding is specifiek gericht op praktijkmanagement in de huisartsenzorg, de opleiding van de Inholland Academy en Breederode is eerstelijn- en ketenzorg breed.