Vervolgopleiding Praktijkmanagement in de huisartsenzorg

Heb je de Basisopleiding Praktijkmanagement in de huisartsenzorg via Sitis gevolgd óf elders een soortgelijke basisopleiding  voor praktijkmanagement gevolgd? 

Dan kun je nu met de door CPION op hbo-niveau geaccrediteerde 6-daagse vervolgopleiding volgen.

Sitis was voorheen bekend als PRO Praktijkmanagement (huisartsvanmorgen.nl).
> Lees hier meer over deze naamswijziging.

Uitgangspunt

Het uitgangspunt voor de inhoudelijke kennis en de te verwerven competenties is het landelijke functieprofiel van de NVvPM 2018.2 welke de basis vormt voor de functiebeschrijvingen in de Cao Huisartsenzorg (maart 2019). Omdat de functie praktijkmanager hbo denk- en werkniveau vereist, bieden wij nu onze opleiding op hbo-niveau geaccrediteerd aan: als 12-daagse opleiding, of wanneer de basisopleiding (via ons of elders) reeds is afgerond, deze 6-daagse vervolgopleiding. Door toetsing wordt beoordeeld of de praktijkmanager voldoet aan de functie-eisen en het gewenste (hbo-)niveau.

Let op: Afhankelijk van de vooropleiding moeten er voor aanvang opleiding extra modules gevolgd worden. Deze modules hoeven niet gevolgd te worden door oud-deelnemers van de opleiding Praktijkmanagement via Sitis (voorheen PRO Praktijkmanagement). Bij vragen voor welke vooropleiding dit wel geldt, mail naar . Kosten voor deze extra modules te volgen voorafgaand de start zijn € 250.

Einddoelen van de opleiding

(op basis van het functie- en competentieprofiel NVvPM 2018)

  • Je bent in staat om de verschillende managementtaken te vervullen, het overzicht te houden en te sturen op efficiëntie en rendement.
  • Je hebt inzicht gekregen in declaratie en boekhouding en kan de financiële gegevens van de eigen praktijk verwerken voor berekeningen en overzichten.
  • Je kan innovatie of vernieuwingen binnen de eigen praktijk succesvol implementeren.
  • Je hebt de nodige actuele kennis van wet- en regelgeving en externe contacten die nodig zijn voor het uitoefenen van de taken.
  • Je bent in staat om het personeelsbeleid, financieel beleid, facilitair en ICT beheer voor de eigen praktijk in kaart te brengen en uit te voeren.
  • Je kan samenwerkingsverbanden aangaan in de wijk en regio.
  • Je beheerst de 6 competenties van het functieprofiel middels theorie en training van de managementvaardigheden.

Inhoud van de opleiding

De opleiding bestaat uit verschillende onderdelen die zijn verdeeld over 6 lesdagen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan toetsopdrachten, vaardigheidstrainingen en kennisoverdracht omtrent onder andere projectmatig werken, financieel management en facilitair beheer. Ter voorbereiding wordt de leerstof en de opdrachten via een persoonlijke online leeromgeving beschikbaar gesteld. De opdrachten kunnen dan vervolgens gedownload, ingevuld en geüpload worden zodat de begeleider deze kan beoordelen en/of feedback kan geven. Tijdens de lesdagen worden er in groepen opdrachten gemaakt om de geleerde stof toe te passen.

Gedurende alle dagen is minimaal één van de begeleiders aanwezig. Je wordt persoonlijk begeleid in je ontwikkeling met behulp van een persoonlijk ontwikkelplan, het opzetten en hanteren van een managementinformatiesysteem (o.a. jaarplanning) en een verbeterplan en veranderplan voor de praktijk. Ook buiten de lesdagen zijn de begeleiders beschikbaar voor vragen en ondersteuning.

Vergoeding zorgverzekeraars

Deze opleiding wordt erkend door alle grote zorgverzekeraars. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Vraag meer informatie aan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanvullende informatie

Groep 12 – januari 2023 

Locatie: Driebergen

dinsdag 17 januari 2023

dinsdag 7 februari 2023
dinsdag 7 maart 2023
dinsdag 28 maart 2023
dinsdag 18 april 2023
dinsdag 16 mei 2023

 

Groep 11 – september 2022 VOL

Locatie: Driebergen

dinsdag 13 september 2022
dinsdag 4 oktober 2022
dinsdag 25 oktober 2022
donderdag 10 november 2022
dinsdag 29 november 2022
dinsdag 20 december 2022

Aanvullende informatie